Manager Sustainability

Communications & Corporate Affairs Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Wij zijn op zoek naar een ervaren project manager met een hands-on mentaliteit die een concrete invulling geeft aan de overall duurzaamheidsaanpak. Je coördineert het duurzaamheidsprogramma en trekt diverse projecten in multifunctionele teams. Het duurzaamheidsprogramma is in 2021 gestart en continueren we in 2022 verder waarbij je tevens een solide integratie in de business gaat realiseren. Dit alles met als doel om onze maatschappelijke impact te vergroten en onze ecologische voetafdruk te verkleinen en een circulair portfolio te realiseren binnen de FMCG markt.

Als Manager Sustainability ga je je bezighouden met:

  • Je stuurt en begeleidt multidisciplinaire project teams aan of geeft project support aan onze prioriteit projecten zoals herleidbaarheid van onze groene koffiebonen, CO2 emissie reductie binnen o.a. logistiek, fabrieken en kantoren, re- en upcycling van koffiedroes en paper coffee cups;
  • Stelt projectplannen met heldere projectdoelen op en identificeert risico’s;
  • Monitort voortgang en rapporteert hierover naar het MT van JDE Professional NL;
  • Stemt af met relevante afdelingen en motiveert de teams;
  • Levert alle doelstellingen op tijd, binnen budget en conform kwaliteitseisen moeiteloos op;
  • Je vertaalt complexe duurzaamheidstopics naar begrijpelijke input binnen de organisatie;
  • Ondersteunt de commerciële afdeling bij hun contact met klanten en geeft advies en gaat zo nodig mee naar klanten als expert;
  • Is daarnaast een actieve netwerker en ambassadeur op duurzaam ondernemen;
  • Nauwe samenwerking met Retail, Marketing, Communicatie en Global teams.

Waar kom je te werken?

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional, met het hoofdkantoor in Utrecht, is expert op het gebied van koffie en thee in de buitenshuismarkt en levert een full service concept aan: van apparatuur en ingrediënten tot accessoires, dienstverlening en financiering.

Duurzaamheid en circulaire economie zijn zeer relevante topics in onze huidige maatschappij, waar we te maken hebben met klimaatveranderingen, het verlies van biodiversiteit en het opraken van grondstoffen. Vanuit de vraag naar duurzame oplossingen vanuit onze klanten enerzijds en de duurzame rol die JDE Professional wil spelen in de maatschappij anderzijds, zijn wij op zoek naar een gedreven Manager Sustainability. De afdeling sustainability is verantwoordelijk voor het doorvertalen van de wereldwijde JDEPeet’s duurzaamheidsvisie en strategie binnen JDE Professional Nederland en het integreren, uitvoeren en aanjagen van deze strategie in alle organisatieonderdelen. De afdeling Sustainability werkt volgens een business gedreven aanpak en is een onderdeel van de Marketingafdeling. Je komt binnen een hoog dynamisch team te werken en bent onderdeel van het leadership team van JDE Professional NL.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Manager Sustainability, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

  • Academisch werk en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar ervaring binnen projectmanagement en gedegen kennis van programmamanagement binnen een hoog dynamische (FMCG) omgeving;
  • Passie voor en zeer gedegen kennis van duurzaam ondernemen, circulariteit en CO2 emissie reductie alsmede kennis van de FMCG markt en trends;
  • Je bent ambitieus, enthousiast, communicatief en sociaal vaardig;
  • Je bent ondernemend, klant en resultaatgericht en denkt in creatieve oplossingen om aan je resultaat te komen;
  • Vloeiend Nederlands en Engels in woord en geschrift.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

  • 25 vakantiedagen en 4 ADV dagen;
  • Bonus regeling welke kan oplopen tot maximaal 25%;
  • Goede pensioenregeling;
  • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Evy Heldens, Talent Acquisition Specialist. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Bas Stok, Manager Sustainability JDE Professional NL bereikbaar via bas.stok@jdecoffee.com Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!